MONDAY Slow Down Card Deck

MONDAY Slow Down Card Deck | Rigtsje.nl

Stel… Je staat voor een belangrijke keuze, maar weet nog niet goed wat je moet doen. Of je bent op zoek naar een beetje richting in je leven, maar hebt even geen idee waar je dit moet zoeken. Diep van binnen weten we echt wel wat goed voor ons is en wat we werkelijk willen. Maar in deze wereld van nu is het soms lastig om connectie met jezelf en je gevoel te maken. Het MONDAY Slow Down Card Deck kan inzichten geven, zodat je meer aandacht & focus kunt geven aan wat voor jou op dat moment belangrijk is.

Wat is een Card Deck?

Een Card Deck is een verzameling van kaarten met relevante elementen van een specifiek onderwerp. Het onderwerp is afhankelijk van de ontwerper en zijn/haar doel. 

Waarom een Card Deck inzetten?

In een wereld zo druk als ons huidige wereld, is het heel normaal om je waardevolle intenties uit het oog verliezen. Een Card Deck kan je op een praktische manier herinneren aan jouw intenties. De kaarten kunnen helpen om af te stemmen op je jezelf, je lichaam en je intuïtie. Ze geven je net even een ander inzicht of perspectief op de situatie waar je nu nog middenin zit.

Een van mijn favorieten: MONDAY Slow Down Card Deck

De Monday Slow Down Card Deck (bedacht en ontworpen door Hilde Eisma) kaarten zijn gebaseerd op een balans tussen yin & aan, de fases van de maan en de elementen van de natuur. De 32 prachtige ontworpen kaarten vormen hierdoor een mooie balans tussen actie & rust, vertrouwen & loslaten en stilte & beweging. Er is bewust gekozen om de Slow Down Card Deck in het Engels vorm te geven, omdat door de Engelse taal de intenties eenvoudiger op jouw eigen manier kunt interpreteren. Met de MONDAY Slow Down Card Deck ben je beter in staat keuzes te maken. Je kunt echt intussen op wat voor jou op dat moment de juiste actie (of rust) is. Laat deze intentie kaarten je helpen de connectie met jezelf te vinden in het dagelijks leven, zodat je leeft vanuit een plek van vrijheid & flow.

Verderop in deze blog deel ik nog een paar van mijn favoriete Card Deck’s.

Hoe gebruik je de Monday Slow Down Card Deck ?

Je bent volledig vrij de kaarten op een manier te gebruiken die bij jou past. De essentie van een Card Deck is om je te verbinden met je intuïtie. Jouw innerlijke stem is de gids wanneer je gebruik gaat maken van de kaarten. Vertrouw erop dat de boodschap van de kaart die je intuïtief kiest, voor jou altijd op het juiste moment komt. 

Ik gebruik het Card Deck op twee manieren: 

 1. Dagelijks of wekelijks een kaart trekken die de intentie voor het moment bepaald. Kies op gevoel een kaart en ervaar wat voor intentie deze kaart je komt brengen voor de dag of week. Leg de kaart op een slimme plek als reminder: denk aan op jouw nachtkastje, in jouw dagboek, of op jouw spiegel.
 2. Een kaart trekken aan de hand van een specifieke vraag. Vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen zijn: 
  • Waar mag ik me deze week op focussen?
  • Wat kan ik nu het beste doen?
  • Wat is de volgende stap die ik kan nemen?
  • Wat mag ik loslaten?
  • Wat heb ik nu nodig (om mij goed te voelen)?
  • Waarom is deze situatie in mijn leven gekomen?
  • Hoe kan ik deze situatie het beste benaderen?
  • Wat mag ik verwachten van deze persoon/kwestie/baan?

Stappen

Zelf vind ik het fijn om de volgende stappen te gebruiken:

 1. Sluit je ogen en haal een paar keer diep adem
 2. Houd de kaarten in je handen en blijf alert, in het hier en nu
 3. Schud de kaarten
 4. Leg ze neer zoals jij wil: in een stapel, als waaier of 3 op een rij.
 5. Beslis nu wat je met de kaarten gaat doen: heb je een vraag, houdt deze in gedachten of wil je een intentie zetten voor de dag/week?
 6. Trek ‘blind’ een of meerdere kaarten. Draai de gekozen kaart(en) om wanneer je voelt dat dit het juiste moment is. Laat de kaart even rustig op je inwerken en laat je meevoeren door de informatie. 

Andere Card Deck’s

Ik heb momenteel een aantal verschillende Card Deck sets in mijn bezit, waaronder de MONDAY Slow Down Card Deck. Ik wissel het gebruik van de verschillende Card Deck’s af. Dit doe ik op basis van mijn gevoel. Hieronder deel ik nog een paar van mijn favoriete Card Deck’s.

Bij Dieetvrij Card Deck – Saskia Koopman
De kaarten in het Blij Dieetvrij Card Deck helpen je om jouw mindset te veranderen. Dit is een ontzettend belangrijke sleutel, in het creëren van meer rust rondom eten, meer ruimte voor jouw emoties en lichaam neutraliteit. De 44 kaarten hebben 3 thema’s: lichaamsacceptatie, intuïtief eten en omgaan met emoties. Gebaseerd op de principes van intuïtief eten, zijn deze kaarten bedoeld om je te helpen je te verbinden met jouw lichaamssignalen en je te laten vertrouwen op jouw lijf. Op de kaarten worden krachtige reminders gecombineerd met korte, praktische opdrachten zodat je écht kleine stappen kan zetten naar die fijne relatie met jouw lijf, én met eten.

Inner Compass Cards – Neel van Lierob
Met de Inner Compass Cards vind je de weg die bij jou hoort en blijf je trouw aan jezelf. Deze set is een zeer krachtig instrument voor persoonlijke groei en reflectie. De 49 kaarten bevatten diepgaande thema’s om je vooruit te helpen: om je dagelijks richting te geven of om een vraag te beantwoorden die je hebt over een specifieke kwestie. De kaarten bieden houvast en richting in een hectisch bestaan vol prikkels en afleiding. De kaarten brengen je op speelse wijze in contact met je intuïtie.De set bevat een handleiding om je te helpen bij het interpreteren en integreren van elke kaart. 

Wat is jouw favoriet?

Ik ben erg benieuwd welk Card Deck jouw favoriet is en hoe jij een Card Deck het liefste inzet.

Liefs,
Rigtsje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven